Västerkulla Hotell förvärvar Hotellfastighet i Örebro

Västerkulla Hotell har tecknat avtal med Klövern om ett förvärv av fastigheten Bageriet 2 i centrala Örebro.
Fastigheten, som uppfördes 1929, har de senaste åren genomgått en omfattande renovering och ombyggnation och har First Hotel Örebro som hyresgäst. Totalt innehåller fastigheten 3 100 kvm som bland annat fördelas på 71 hotellrum, konferensytor och restaurang.
Örebros hotellmarknad har de senaste åren utvecklats positivt och uppvisar rumspris och beläggning som ligger i nivå med riksgenomsnittet.
”Det här är ett väldigt bra förvärv som visar vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka 5 miljarder kronor”, säger Clas Hjorth, VD i Västerkulla Hotell Holding AB.
Pangea Property Partners har varit köparens rådgivare.
Stockholm den 22 mars 2017
Västerkulla Hotell Holding AB
Clas Hjorth Verkställande direktör
Frågor besvaras av Clas Hjorth, 070-324 34 14

Västerkulla Hotell Holding AB är moderbolag i en koncern som investerar i hotellfastigheter och äger idag 13 hotellfastigheter med cirka 1 200 rum fördelade på 60 000 kvm. Fastigheterna är geografiskt utspridda över Sverige och hotellen drivs av hotelloperatörer under varumärkena Clarion Collection Hotels, Comfort Hotels eller First Hotels. Västerkulla Hotell Holding AB ägs bland annat av LO och Östersjöstiftelsen.

Västerkulla Hotell Holding AB, org.nr 556981-3214, Box 13046, 103 01 Stockholm